Ceritera Chenta

Bila Jari Bergerak dan Menari..
Mulut Terkunci Rapat..
Hati Mula Bercerita..

dah bernikah selama

Daisypath Anniversary tickers

First Baby

Lilypie Third Birthday tickers

Second Baby

Lilypie First Birthday tickers

Pages

About Me

My Photo
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah. ID 933100 SMS/Whatsapp : 0176347015 Fb page : we care your health and beauty COD sekitar Cheras,Ampang dan Puchong POS seluruh Malaysia

Friday, July 8, 2011

Cas Bersalin Di Hospital Kerajaan 1

Chenta,

HOSPITAL AMPANG (PANDAN MEWAH)

Deposit :-

KELAS 2 (4 KATIL/BILIK SIAP AIR COND) = RM350
KELAS 3 (OPEN WAD / KIPAS) = RM15

Bilik :-

KELAS 2 = RM35 SEHARI
KELAS 3 = RM3 SEHARI

Bersalin Normal :-

KELAS 2 = RM150
KELAS 3 = RM10

Bersalin OP :-

KELAS 2 = RM400
KELAS 3 = RM100

lain lain perkara yang sempat saya tanya :-

KENE BOOKING ?

= TAK PERLU.RASE SAKET TERUS DATANG

KENE BAWAK APE ?

= BUKU PINK, IC, SURAT NIKAH

KENE BUAT CHECK UP BULANAN TAK ?

= TAK PERLU KALAU TAK ADE KES YANG BERAT.TERUSKAN SAHAJA CHECK UP DI KLINIK IBU SEPERTI BIASA SEHINGGA RASE NAK BERANAK.

deposit tu kakak kaunter pertanyaan tu cakap, kalau laki bini kerja swasta byr deposit.jadi mungkin kalau kerja kerajaan tak ade deposit kot :)

**ini sahaja hospital yang sempat saya tanyakan..akan ke hospital HKL pula selepas ini



7 comments:

hanidatul shatira said...

bile la nak g cek up cek up ni yek...sonoknye tgk org da preggy nehhh

ct izzah said...

sweetnye nak tunggu baby lahir :)

selatan79 said...

hospital ampang best la...saya puas hati sgt2 dengan servis,ward,makan n semua lah... alhamdulillah saya selamat bersalin di sana pada bulan 12/2010...

bujal X said...

he~~mahal jugak rupanya cas dia~~

tapi saya percuma~~kerja gomen~~

*tapi letsay kalau orang tu duk klang tapi dia nak beranak kat se[pital sungai buloh.boleh kah?

APPE said...

tahniah...semoga sihat sentiasa, jangan lupa check up lepas bersalin penting juga

Fifie said...

@hanidatul shatira : insyallah ade la rezeki nanti..sabar dan banyak berdoa ok
@ct izzah : memang pon..x sabar rasa nya!!
@selatan79 : ye ke??insyallah akan ok juga untuk tahun ni..
@bujal X : boleh kot..yang sy tau check up saje kene pergi dekat klinik yang ddekat dengan kediaman..tapi kalau nak beranak boleh je..sbb mane la tau..tgh jalan2 kat johor..tetibe nak beranak..x kan hospital johor nak suh balik kl jugak kan :)
@appe : maceh . itu memang pasti

ajfashioncollection said...

Nk tnye klau foreigner nak bersalin berapa byar ye??? Thank q